تبلیغات
ا انجمن علمی مهندسین كشاورزی دانشگاه ایلام - غنی سازی کاه با اوره
انجمن علمی مهندسین كشاورزی دانشگاه ایلام
Animal science of ilam
نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 15 اردیبهشت 1389 توسط دبیر روابط عمومی انجمن | نظرات ()
عملیات غنی سازی كاه
یكی از روش های غنی سازی مواد خشبی مثل كاه استفاده از كود شیمیایی اوره(كود سفید) كه هم به نسبت ارزان و در دسترس می باشد.

مراحل غنی سازی
1- ساخت سیلو
سیلو به محلی گفته می شود كه در آن مواد غذایی را برای سالم ماندن، انبار وذخیره می كنند. سیلو را به سه روش می سازند:
الف) كندن گودال در زمین
ب) ساختن یك چهار دیواری بر روی زمین
ج) پوشاندن كامل كاه با استفاده از پلاستیك

 

۲-آماده كردن كاه
ابتدا كاه را وزن كرده ودر صورت درشت بودن آنها را به قطعه های در حدود 10 سانتیمتر خرد می كنیم.
 

۳-آماده كردن محلول
به ازای هر100 كیلوگرم كاه 5 كیلوگرم كود اوره(كودسفید) لازم است كه آن را در100 كیلو گرم آب به خوبی حل كنیم. برای خوش خوراكی سیلو می توان حدود 2 الی 5 كیلوگرم ملاس و ۵/۲ کیلو آهک و ۵/۲ کیلو نمک به محلول اضافه كرد.البته برا ی استفاده از انرژی قند و اسکلت کربنی موجود در ملاس می توان ملاس را هنگام دادن جیره به دام ها به آن اضافه کرد.
 

۴ - تهیه سیلو
برای پركردن سیلو یك لایه از كاه را در سیلو می ریزیم وبه وسیله آبپاش یا آفتابه تمیز از روی آن می ریزیم وهمینطور یك لایه كاه وبعد به وسیله آبپاش محلول پاشی می كنیم و آنها را فشرده می كنیم.به طوری كه هم كاه خیس وفشرده شود وهم هوای بین آنها خارج شود این كار را تا پر شدن سیلو ادامه می دهیم.
 

پوشش سیلو
به وسیله پوشش پلاستیكی، سیلوی پر شده وفشرده را به خوبی می پوشانیم به طوری كه هوا وآب به درون آن نفوذ نكند، سپس اطراف پلاستیك را برای پوشش بهتر با كاهگل یا گچ می چسبانیم تا اطمینان بیشتر حاصل شود.
 

 برداشت سیلو
مدت زمان لازم برای آماده شدن سیلو بستگی به درجه حرارت محیط دارد. اگر هوا گرم باشد سیلو ظرف مدت یك هفته آماده است واگر هوا معتدل باشد این مدت دوهفته ودر صورت سرد بودن هوا سه هفته به طول می انجامد.
توجه داشته باشید دراین مدت هرگز به سیلو دست نزنید.
بعداز این مدت می توان از گوشه پلاستیك به اندازه مورد نیاز كنار زده وسیلو را برداشت كرد. استشمام بوی گاز آمونیاك علامت غنی شدن كاه است.
4- مصرف كاه غنی شده
قبل از خورانیدن كاه غنی شده به دام ها سیلو را چند ساعت درهوای آزاد پهن كنید تا بوی گاز آن از بین برود وسپس به صورت تدریجی به مصرف دامها برسانید.
سعی شود سیلو ابتدا در جیره غذایی دام به مقدار كم وسپس به مرور اقزایش یابد.



>
درباره وبلاگ

این وبلاك اماده تبادل لینك با سایت های علمی میباشد در صورت تمایل ابتدا ما را لینك كرده سبس به ما اطلاع دهید تا شما را لینك كنیم
پست الکترونیک
تماس با مدیر
RSS
ATOM
جستجو
آخرین مطالب
آرشیو
موضوعات
نویسندگان
پیوند ها
پیوندهای روزانه
صفحات جانبی
نظر سنجی
سایت انجمن را چگونه میبینید؟






آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :