تبلیغات
ا انجمن علمی مهندسین كشاورزی دانشگاه ایلام - زمـان از شیـرگیـری گـوسـاله هـا
انجمن علمی مهندسین كشاورزی دانشگاه ایلام
Animal science of ilam
نوشته شده در تاریخ سه شنبه 3 آذر 1388 توسط دبیر انجمن | نظرات ()

از دیدگاه نظری می توان بیشتر گوساله ها را از 4 هفتگی به بالا از شیر گرفت. اما از نقطه نظر دستیابی به بهترین کارکرد گوساله و هزینه های پرورش ،سن بهینه از شیر گیری نزدیک به 5 تا 6 هفتگی است ، بجز برای سیستم های تولیدی ویژه مانند تولید گوشت سفید گوساله .

 

معیارهای تأثیر گذار بر سن از شیر گیری به شرح زیر است :

 

1) سن

2) وزن بدن

3) میزان مصرف خوراکهای جامد

 

 

میزان بهینه هر سه معیار فوق ، با توجه به نژاد و سیستم تولیدی ، متفاوت است . از دیدگاه نظری زمانیکه گوساله ها در آغل های انفرادی نگهداری می شوند ، میزان مصرف کنسانترهء خشک ، بهترین معیار برای از شیر گیری است و برخی پرورش دهندگان گوساله ، مصرف 5/0 کیلوگرم کنسانتره در روز را برای از شیرگیری ، در نظر می گیرند .

 

 در عمل مدیریت سیستم های بزرگ پرورش گوساله ، اگر از شیرگیری بر اساس سن انجام گیرد ، آسانتر است ؛ به شرطی كه انعطاف پذیری به اندازه ای باشد كه بتوان از شیرگیری گوساله های كم رشد را برحسب نیاز، به تعویق انداخت . وزن بدن ، معیار ایده آلی برای از شیرگیری نمی باشد زیرا كه این فاكتور در گوساله ها بسیار متفاوت می باشد ، بطوریكه گاهی اوقات برخی گوساله ها در وزنی آماده ی از شیرگیری هستند كه برابر وزن تولد دیگری است.

 

پرورش دهندگانی كه گوساله هایی بدون پیشینه می خرند ، در موقعیتی دشوار و ویژه هستند ، زیرا از تاریخ تولد گوساله ها و پیشینه ی تغذیه آنها ، اطلاعی ندارند . در این حالت ، همه گوساله های خریداری شده را باید با جایگزین كننده ی شیر با كیفیت خوب حداقل برای 3 هفته تغذیه نمود ، مگر اینكه میزان مصرف كنسانتره  ی آنها زیر نظر باشد و به روشنی نشان دهد كه آنها آماده از شیر گیری هستند .

 

گاهی اوقات ، عقب انداختن از شیرگیری گوساله ها ، اگر منابع ارزان شیر در دسترس باشد ، می تواند سودمند باشد . چنین خوراكهایی را می توان از 3 هفتگی و پس از یك دوره انتقالی 10 تا 14 روز آغاز كرد كه پس از آن ، خوراك غذای اصلی گوساله ها خواهند بود .

 

از شیر گیری را می توان بصورت تدریجی در فاصله 4 تا 7 روز و یا بصورت ناگهانی اجرا كرد. هر دو سیستم دارای طرفدارانی است ، اما بنظر می رسد كه چنانچه زمان از شیرگیری با دقت تعیین شود ، سرعت از شیرگیری اهمیت كمتری پیدا می كند.

 

آب تمیز ، كمی استارتر تازه و علوفه خشك با كیفیت مرغوب ، باید از سن پایین در دسترس گوساله ها قرار گیرد. از آنجاییكه گوساله ها تا هنگامی كه به سن 2 هفتگی برسند ، توان مصـرف شـایان توجهی از هر كدام از این 3 ماده را ندارند ؛ شاید بهتر باشد تا 2 هفتگی استارتر تغذیه نشود . این كار نه تنها موجب صرفه جویی در هزینه های پس مانده های مواد خوراكی گران می شود ، بلكه می تواند مصرف خوراك را در مرحله ای آغاز كند كه گوساله از نظر فیزیولوژیكی برای خــوردن  غذای جامد ، آمادگی دارد.

 

پس از ازشیرگیری ، گوساله ها را باید در آغلهای پرورشی ، نگهداری نموده و با همان استارتری تغذیه كرد كه بدان عادت دارند . پس از 2 تا 3 هفته ، آنها را به جایگاهی گروهی منتقل می كنند و بتدریج با جیره ای تغذیه می شوند كه برای گوساله ی جوان در حال رشد مناسب است.

 

     

 

 



>
درباره وبلاگ

این وبلاك اماده تبادل لینك با سایت های علمی میباشد در صورت تمایل ابتدا ما را لینك كرده سبس به ما اطلاع دهید تا شما را لینك كنیم
پست الکترونیک
تماس با مدیر
RSS
ATOM
جستجو
آخرین مطالب
آرشیو
موضوعات
نویسندگان
پیوند ها
پیوندهای روزانه
صفحات جانبی
نظر سنجی
سایت انجمن را چگونه میبینید؟






آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :